Autosleutel kwijt? Lock het slot open!

Waarschijnlijk is het iedereen weleens overkomen. Je bent de sleutel van je auto verloren en hebt geen idee hoe je de deur nu moet openen. Uiteraard kun je een automonteur of slotenmaker bellen, zodat zij de deur met veel plezier voor je openen. Dit kost natuurlijk wel een leuk bedrag voor iets dat je ook zelf kunt doen. Met een slim jim en andere lockpick tools is het namelijk mogelijk om zonder ervaring het slot open te maken. Uiteraard wel met de juiste technieken. Deze methode om sloten te openen noemt men lockpicking en wij gebruiken deze dagelijks om auto’s te openen waarvan de sleutel ontbreekt. Lockpicken met locksmith tools lijkt een moeilijke bezigheid, maar eigenlijk is er weinig aan als je enkele jaren ervaring ermee hebt.

set voor auto sloten

Set waarmee je een auto slot kunt lockpicken.

Deze techniek is niet bruikbaar bij alle auto modellen, maar wel bij de meeste middenklasse modellen. Het enige dat je nodig hebt is een slim jim en een opblaasbare wedge. Plaats de wedge tussen het portier en de deur en blaas deze vervolgens op met lucht. Hierdoor ontstaat een kier tussen hetzelfde portier en de deur. Met de slim jim kun je vervolgens de hendel van de deuropening ontgrendelen aan de binnenkant van de auto. Vervolgens kun je de deur zelf openmaken. Ook zijn er aparte lockpick tools waarmee je het slot zelf kunt picken. Met een pick en tension tool probeer je een sleutel na te bootsen bij het interne mechanisme van het slot in kwestie. Een goede hand/oog coördinatie is wel een beetje verplicht!

Toepassingen klop sleutel

Een klopsleutel kopen, sommige noemen het een slagsleutel, kan bruikbaar zijn bij de restauratie van antieke en oude auto’s waarvan het slot verroest is. Je wilt de auto niet verder beschadigen en kunt op deze manier makkelijk toegang krijgen met een klopsleutel. Tevens kun je het slot, als het eenmaal open is, makkelijk vervangen. Veel mensen denken dat deze bumpkeys inbraakgereedschappen zijn, maar het tegendeel is waar. Vrijwel alleen legitieme auto bedrijven maken gebruik van deze tools. Een dashcam of gps navigatie set is immers ook te stelen door een ruitje in te tikken. Een lockpick gebruiken vergt jaren aan ervaring en de meeste criminelen zijn nou eenmaal lui.

Als u de autosleutel kwijt bent of in de auto hebt laten zitten, gebruik dan een lockpick tool om de deur te openen. In enkele minuten tijd heeft u weer toegang tot het voertuig zonder schade aan de deur of auto zelf.