Beveilig uw auto of ander voertuig met een gps tracker

In Nederland komen autodiefstallen steeds vaker voor. Dieven richten zich met name op de middenklasse modellen, omdat de duurdere auto’s worden uitgerust met een gps tracker systemen tegen diefstal. De goedkope modellen brengen niets op. Dit leid er helaas toe dat uw voertuig steeds beter beschermd moet worden tegen boeven van allerlei pluimage. Wij van celticcarcompany.nl hebben een checklist gemaakt waardoor u kunt testen of u voldoet aan de veiligheidseisen.

  1. Parkeer uw auto bij voorkeur op afgesloten plekken. Deze locaties zijn voor dieven niet toegankelijk en hen daarom afschrikken. Als u geen toegang heeft tot een garagebox raden we aan het voertuig altijd te parkeren op verlichte locaties, zodat er genoeg sociale contole is.
  2. Verwijder dure spullen in de auto. Een gps navigatiesysteem, gereedschappen of andere apparatuur kan de aanleiding zijn voor dieven om de auto open te breken. Verwijder deze producten uit uw auto of houd ze in ieder geval uit het zicht. Laat dergelijke producten dus nooit onbeheerd achter.
  3. Vertel kennissen, vrienden en familie niet wat uw auto kost en wat deze dus mogelijk oplevert. Uit onderzoek blijkt dat de meeste inbraken plaatsvinden door of via uw omgeving.

Met de beveiligingsmaatregelen verkleint u de kansen dat uw auto word gestolen. Toch is diefstal nooit volledig uit te sluiten. In die gevallen komen de eerder genoemd gps tracking volgsysteem in zicht. We leggen kort uit hoe zo’n volgsysteem voor de auto werkt.

In bovenstaand filmpje word uitgelegd hoe u een gps tracker auto kunt installeren in de wagen. Houd daarbij met name rekening op welke plek deze geïnstalleerd word, aangezien grote metalen oppervlakten de radio signalen blokkeren. Plaats de auto gps tracker bij voorkeur onder het dashboard of een van de bumpers. Hier zal de gps ontvanger de meeste kans hebben om signalen op te vangen. Dit is van belang om de coördinaten door te kunnen sturen. Zonder juist bereik lukt dit niet! Met een gps tracking apparaat voor in de auto voorkomt u geen diefstal, maar kunt hem wel makkelijker terugvinden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar niet meer na het lezen van deze handleiding.