Het gebruik van auto opladers

Een auto is voor de meeste mensen een eerste levensbehoefte die hen van A naar B brengt. Zonder dit voertuig zouden zij zich niet kunnen verplaatsen en zou de wereld een stuk kleiner zijn. De auto wordt daarnaast steeds vaker gebruikt voor meerdere doeleinde, zo worden er complete stereo installaties ingebouwd of zelfs een tv in de achterkant van de stoelen. Ook gebruiken de meeste mensen de auto aansteker weleens als oplader, dit noemen we autoladers en in dit artikel bespreken wij daar meer over.

 

Wat is een autolader?

autoladerEen usb autolader is een oplader die gebruikt kan worden om alle elektronische apparaten met een USB kabel eenvoudig op te laden. De auto lader bestaat uit een plug die u kunt steken in de aansteker aansluiting en een kabel met USB die u in de plug kunt steken. Eenmaal aangesloten laad de autolader uw telefoon, tablet of andere apparatuur binnen enkele uren op. Doorgaans gaat dit even snel als een adapter in het stopcontact. Dankzij deze techniek bent u in staat om over volle batterij te beschikken terwijl u op weg bent naar een afspraak.

Waar is de auto oplader voor geschikt?
Alle apparaten die beschikken over een USB kabel zijn aan te sluiten op de autolader. Of dit nu een Samsung telefoon of een oplader voor de PSP is. U moet wel opletten dat de voltage van uw apparaat 5V is, aangezien de USB poort een voltage van 5V zal afgeven. Een hogere of lagere voltage kan uw apparaat beschadigen omdat dit product de spanning niet gewend is. Weet u niet zeker welk voltage u heeft? Kijk dan eens op de originele lader of de handleiding van het apparaat. Hier staat doorgaans vermeld wat de output en input is van het betreffende apparaat.

Autolader voor de iPhone

Er zijn ook speciale autolader gemaakt voor de iPhone. In tegenstelling tot andere producten kunnen de standaard versies deze kabels niet accepteren. Een iPhone autolader heeft namelijk een lightning connector, waardoor een speciaal vervaardigde oplader moet worden gebruikt om de telefoon op te laden.